Del 02 – Erik Sandström – När det tysta tar över

img_1862

https://www.bokus.com/bok/9789174617443/nar-det-tysta-tar-over/

När det tysta tar över – Andra boken om Erik Sandström

När det tysta tar över är den andra delen i serien om Erik Sandström, en ambulanssjuksköterska med ett minst sagt besvärligt blandmissbruk som han vägrar se för vad det är. Tillsammans med sin vän Patrik Andréasson, en ordningspolis med osviklig moralisk kompass och hjärtat på rätta stället, tar han sig an de fall som kommer i deras väg nästan alltid med oväntad hjälp av Tomas, en man som ingen kan förstå…

Ett nätverk med specialintresserade och högst avvikande personer tar fram nya metoder för självmord. De nio deltagarna i den morbida gruppen känner bara varandra via sina alias och träffas aldrig öga mot öga. Medlemmarna i gruppen har två saker gemensamt: Alla bor i Gävleområdet och alla har minst två psykiatriska diagnoser. Det är intagningskraven.
Fem offer har hittills påträffats. Polisen har sett det som vanliga, tragiska självmord.
Men Tomas är säker på att ingen av dem ville dö. Han är övertygad om att någon eller några iscensatt allt för att dölja vad det egentligen handlar om – mord på personer som inte passar in.

”Det har gått ganska exakt ett år sedan vi publicerade min recension av Mikael Ressems debutroman Levande död […] med När det tysta tar över visar han att det som var bra i debuten (och det var en hel del) bekräftas i uppföljaren.”
Anders Wennberg, Gefle DagbladNär det tysta tar över

Författare